img
NOVETATS
ACTUALITAT
imagen

Els productors de cirera preparen una gran campanya de col·lecta, amb 4 milions de quilos. El president del consell regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Cireres Muntanya d'Alacant, Hilario Calabuig, parla d'aconseguir el “total potencial” del cultiu entre el Comtat, L’Alcoià, El Vinalopó i la Marina. Calabuig advertix, no obstant això, de la delicadesa de la fruita, la qual cosa l'exposa a pèrdues per pluja o baixes temperatures.

De moment, segons ha explicat Calabuig, el retard en la floració ha permés salvar les gelades registrades en la comarca durant la segona mitat de març. Van ser dos nits amb els termòmetres per davall de zero graus que han provocat importants danys en els ametlers. En el cas dels cirerers, només s'han vist afectades les parts més baixes dels arbres, amb una transcendència mínima.

Segons Calabuig, la floració dels arbres està sent "perfecta", la qual cosa augura una bona campanya, amb un rendiment del 100%. "El potencial de la cirera en la zona és d'uns quatre milions de quilos, una quantitat que podem aconseguir si es mantenen les condiciones"; detalla el president del consell regulador.

Calabuig és caut "porque fins que la cirera no està en la cistella no es pot comptar amb ella" en referència a la delicadesa d'esta fruita. La campanya s'ha retardat enguany uns 10 dies respecte al seu inici habitual, que sol produir-se a finals d'abril. "No sé si este mes es podrà arreplegar frutos", sosté Calabuig.

Font: radioalcoy.com

Data de publicació: 04/04/2018"